Dispozitive opționale

LED de stare pentru echipamentele TrackGPS (e-Toll)

Led stare echipamente e-Toll

Acest echipament permite verificarea ușoară și în timp real a stării echipamentelor TrackGPS în vederea evitării amenzilor pentru utilizarea neautorizată a drumurilor cu taxă din Ungaria.

Ledul de stare este un display cu cod-uri de culori care afișează informații despre funcționalitatea echipamentelor GPS montate pe autovehiculele înregistrate în platforma HU-GO.

Dacă ledurile sunt verzi înseamnă că echipamentul este 100% funcțional și trimite date către server, deci plata taxei de drum se face automat prin intermediul aplicației TrackGPS.Dacă unul din leduri indică o defecțiune, șoferul va știi că trebuie să plătească taxa de drum folosind metode alternative evitând astfel situația în care datele privind traseul nu ajung la autorități și se emit amenzi.

SOLICITĂ OFERTĂ

Monitorizarea prin GPS a generatoarelor electrice cu rezervoare de combustibil

Monitorizare grup electrogen

Urmărirea de la distanță a generatoarelor industriale mobile sau a grupurilor electrogen cu rezervoare, în special când acestea sunt date spre închiriere unor terțe părți, reprezintă o reală provocare. O mare parte a generatoarelor de urgență și suplimentare sunt montate pe platforme mobile, mutarea fără acordul companiei deținătoare fiind o practică destul de des întâlnită.

Atunci când vine vorba și despre emiterea unei facturi pentru orele de funcționare, monitorizarea poate fi pe cât de costisitoare, pe atât de incomodă.

Cea mai bună soluție în acest caz o reprezintă monitorizarea generatoarelor prin GPS, echipamente care permit atât identificarea în timp real a locației cât și generarea de rapoarte privind orele efective de funcționare.

Avantajele utilizării:

 • Localizarea în timp real a tuturor generatoarelor și poziționarea lor pe hartă
 • Notificare in caz de parasire a unui perimetru prestabilit – alerte în caz de furt sau mutare neautorizată
 • Facturare transparentă a orelor în care generatoarele au funcționat
 • Inregistrarea exacta a numărului de kilometrii parcursi atunci când generatorul este tractat

SOLICITĂ OFERTĂ

Cargo Tracking – Monitorizarea prin GPS a bunurilor fără sursă de alimentare

unnamed

Echipamentul hardware folosit este destinat monitorizării containerelor de marfă sau salubritate, remorcilor sau semi-remorcilor, rulotelor, cisternelor de combustibil sau a altor bunuri fixe sau transportabile care nu dețin o sursă proprie de alimentare cu tensiune.

Rezultatele obținute în urma testării dispozitivului (în condițiile setării unor frecvențe diferite de transmisie și a unui număr diferit de coordonate) au arătat că bateria echipamentului poate avea o autonomie de până la 8 luni dacă bunul/obiectul monitorizat petrece 95% din timp în staționare. Acestă durată poate fi diferită în funcție de setări. Bateria este însă reîncărcabilă.

Montajul se face securizat prin prindere directă cu șuruburi dispozitivul beneficiind în acelați timp și de plăci magnetice. Dimensiunea lui este destul de redusă (148 x 84 x 43 mm).

Dispozitivul oferă în plus și posibilitatea de conectare cu diverși senzori suplimentari: senzori magnetici, senzori digitali, senzori analogici, senzori de temperatură, etc. soluția putând fi astfel personalizată foarte ușor în funcție de domeniul de activitate sau tipul de bun monitorizat.

Avantajele utilizării soluției Cargo Tracking:

 • Monitorizarea bunurilor care nu dețin o sursă de alimentare
 • Localizarea în timp real si urmărirea traseului acestora
 • Autonomie a bateriei de până la 8 luni

SOLICITĂ OFERTĂ

Senzorul de temperatură

Transportul produselor proaspete, semicongelate, congelate, refrigerate (pește, carne și preparate din carne, legume, fructe, alte produse alimentare perisabile, produse pentru industria medicală și farmaceutică, etc) se face respectând reglementările stricte în spaţiul UE. Mărfurile pot fi transportate doar în remorci dotate cu echipament de răcire, în interiorul acestora trebuind să fie asigurat controlul temperaturii mărfurilor.

Soluţia TrackGPS pentru transportul frigorific constă în completarea sistemului cu senzori de temperatură. Aceștia sunt amplasați în fiecare incintă a remorcii sau semiremorcii, pentru a monitoriza în timp real funcţionarea echipamentului de răcire și care este temperatura pentru fiecare categorie de marfă.

Utilizând informațiile primite de la senzori, pe baza rapoartelor din aplicație, disfuncţionalităţile pot fi constatate în timpul curselor, nu la finalul acestora. Astfel, se pot lua măsuri în timp util pentru evitarea întreruperii lanțului de răcire, astfel încât produsele se nu se decongeleze sau altereze în timpul transportului. Marfa sub temperatură controlată și mărfurile perisabile congelate sau refrigerate vor avea temperatura necesară pe întreg parcursul trasnsportului..

Avantajele utilizării senzorului de temperatură:

 • Livrarea mărfurilor în condiții optime la beneficiar
 • Reduceri de costuri prin evitarea deteriorării mărfurilor

SOLICITĂ OFERTĂ

Releu blocare motor

Releul blocare motor este un dispozitiv antifurt pentru autovehicule, care permite oprirea motorului de la distanță printr-un SMS. Releul completează sistemul TrackGPS, oferind posibilitatea de a acționa imediat asupra vehiculelor, în cazul constatării unor situații de utilizare neautorizată, cum ar fi depășirea unui perimetru stabilit presetat sau furtul mașinii.

În cazul unui eveniment nedorit (declanșarea alarmei sau deplasarea neautorizată a vehiculului), avertizarea se face imediat, în mod automat, printr-un SMS trimis de sistem către utilizatorul direct și către dispecerat. Dacă se consideră că situația este periculoasă, chiar înainte de a suna la poliție, se poate acționa pentru a bloca imediat motorul mașinii, prin trimiterea unui SMS la numărul memorat în telefon.

Spre deosebire de o simplă alarmă auto, care avertizeaza doar la mică distanță, sistemul TrackGPS, dotat cu releu blocare motor, oferă permanent informații despre locația autovehiculelor, oriunde s-ar afla proprietarul acestora. Acest sistem digital antifurt oferă control asupra mașinilor în orice moment, deoarece se poate intervi imediat blocând motorul prin SMS și oferind poliției coordonate exacte pentru recuperarea mașinii.

Avantajele utilizării unui releu blocare motor:

 • Avertizarea prin SMS atunci când se declanșează alarma autovehicului aflat în parcare
 • Blocarea imediată a motorul prin simpla trimitere a unui SMS la numărul alocat
 • Reducerea costurilor cu asigurarea CASCO, primele de asigurare fiind mai mici în cazul autovehiculele echipate cu sistem de localizare prin GPS

SOLICITĂ OFERTĂ

Buton identificare șofer RFID

Butonul de identificare șofer permite identificarea conducătorului auto la pornirea mașinii, prin scanarea cardului personal, o cartelă de proximitate de tip RFID. Butonul este util atunci când un autovehicul este folosit de mai mulți șoferi sau atunci când un șofer foloseşte mai multe autovehicule ale companiei. Astfel, managerii de flote pot avea o statistică clară a utilizării vehiculelor de către fiecare din șoferii angajați.

Consultând rapoartele generate de aplicație, pe baza datelor primite de la butonul de identificare șofer, se poate vedea cine şi în ce interval orar foloseşte autovehiculul sau ce consum de carburant are un şofer pe fiecare din autovehiculele conduse.

Datele obținute pot fi comparate pentru fiecare şofer, oferind un instrument eficient pentru combaterea pierderilor sau furturilor de combustibil, sau pentru prevenirea gradului de depreciere a unui autovehicul, rezultând reduceri de costuri per total.

Avantajele utilizării unui buton de identificare șofer RFID:

 • Evidența orelor în care diferiți șoferi utilizează un autovehicul
 • Evidența consumului pe diferite autovehicule pentru același șofer
 • Reduceri de costuri cu combustibilul

SOLICITĂ OFERTĂ

Butonul de panică

Butonul de panică este un dispozitiv montat în interiorul autovehicului, la îndemâna șoferului care îi permite acestuia transmiterea automata a unui mesaj de urgență sub formă de SMS sau e-mail către managerul de flotă. Astfel, în cazul unui eveniment nedorit (accident, defecțiune, etc) șoferul poate anunța incidentul automat iar responsabilul de parc auto sau echipele de intervenție pot ajunge la locul evenimentului în cel mai scurt timp posibil cunoscând locația exactă a autovehicului.

Avantajele instalării unui buton de panică:

 • Localizarea autovehiculului și intervenția imediată în caz de accident sau alt eveniment nedorit
 • Informarea instantă prin SMS sau e-mail a administratorului de parc auto în caz de pericol

SOLICITĂ OFERTĂ