15 ponturi pentru a economisi carburant ! (partea 1)

41monitorizare-consum

Pentru că se anunță iar scumpiri la carburanți, ți-am pregătit 15 ponturi care să te ajute să faci economie. Planeta îți va fi și ea recunoscătoare dacă aplici măcar 5 dintre aceste sfaturi:

  1. Umflăți cauciucurile

În afară de faptul că poți economisi combustibil în acest fel, vei crește și mai mult siguranța vehiculului, deoarece anvelopele dezumflate se uzează  mult mai repede și fac mai dificilă manipularea autoturismului. Din când în când nu ar strica să verifici și echilibrarea roților.

  1. Condu cu viteză constantă

Frânarea puternică și accelerația cresc consumul de combustibil, în unele cazuri chiar și cu 20%. Arătăți abilitățile de pilot de curse prietenilor doar o singură dată – nu trebuie să faci asta de două ori pe săptămână.

  1. Oprește A/C

Cu ceva timp în urmă au existat unele îndoieli cu privire la faptul că aerul condiționat crește consumul de combustibil, acum însă sunt sute de teste care dovedesc că motorul trebuie să lucreze mai mult atunci când aerul condiționat este pornit. Știm că poți trăi uneori și fără el, e doar o chestiune de obișnuință …

  1. Evită vitezele mari

În afară de faptul că depășirea limitelor de viteză este periculoasă și împotriva legii, este de asemenea unul din motivele creșterii consumului. Șofatul la 90 km / h pentru majoritatea autoturismelor este cu 20% mai economic decât cel la 110 km / h. Optim este să păstrezi turația între 2 și 3 mii.

  1. Fii atent cu poțiunile magice

În zilele noastre vedem tot mai mulți aditivi, fluide etc. care promit că îți vor reduce consumul de combustibil. Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, cel mai probabil nu este, fluidele necunoscute pot de fapt să dăuneze motorului.

  1. Combină călătoriile/drumurile

În loc să faci 5 drumuri separate – combină-le, în acest fel nu va trebui să încălzești motorul de 5 ori și acesta va funcționa eficient pentru o perioadă mai lungă de timp.

  1. Golește-ți portbagajul

Știm cu toții că sunt lucruri de care nu te poți debarasa când vine vorba de mașina ta, însă cu sigurantă o să găsești acolo si obiecte pe care nu le-ai folosit in ultimii 5 ani…Scapă de greutatea în plus și în următorii 5 ani din acele economii sigur își poți cumpăra noul iPhone (sau un telefon cu Android dacă nu ești mare fan iPhone).

Ești curios care sunt următoarele 8 ponturi simple pentru a economisi carburant? Le găsești AICI

Comments are closed.