5 greșeli de gestionare a flotei care vă costă bani

08right-decision

Atunci când deții o afacere mică sau mijlocie, ești responsabil pentru luarea deciziilor majore, una dintre ele fiind și coordonarea angajaților care operează vehicule. Fără capacitatea de a urmări procedurile de lucru și comportamentele angajaților, managerii care își gestionează singuri parcul auto sunt nevoiți să ia decizii pe baza unor informații limitate furnizate de către conducătorii auto sau de către clienți. Această lipsă de dovezi sau informații statistice poate duce la o serie de greșeli de management și în cele din urmă poate costa afacerea bani mulți.

Vestea bună este că multe dintre cele mai frecvente astfel de greșeli de management al flotei sunt ușor de corectat folosind datele colectate prin utilizarea dispozitivelor GPS de urmărire.

5 dintre cele mai frecvente greșeli de management al flotei identificate de-a lungul celor 10 ani de experientă TrackGPS sunt:

1.Nu există un program de întreținere preventivă a vehiculelor
Printr-un program de întreținere de rutină, o evidență clară a intervențiilor service asupra vehiculelor și o programare riguroasă a celor viitoare, vehiculele pot fi menținute într-o stare permanentă de bună funcționare.

În plus, pe lângă creșterea duratei de viață, întreținere preventivă scade probabilitatea ca vehiculele să se defecteze în mod neașteptat. Între costurile de revizii periodice și veniturile pierdute în timp ce autovehiculul este avariat din cauze care ar fi putut fi evitate, există cu siguranță o diferentă foarte mare care se va reflecta în veniturile companiei.

Atunci când vehiculele din flotă sunt monitorizate printr-un dispozitiv de urmărire prin GPS, puteți menține rapoarte exacte cu istoricul de revizii și să configurați alerte prin e-mail pentru a vă reaminti atunci când trebuie făcută următoarea revizie. Modulul Managementul Documentelor a fost special dezvoltat în acest sens.

2.Lipsa unor rute optimizate
Ineficiența crește numărul de km parcurși, ceea ce se traduce prin timp irosit, consum crescut de combustibil și scăderea numărului de clienți pe care îi puteți deservi în fiecare zi. Prin urmărirea rutelor zilnice ale șoferului puteți identifica modalități de îmbunătățire a rutelor, de reducere a consumului de combustibil și de a crește astfel veniturile.

3.Nu se iau măsuri pentru a combate conducerea agresivă
Dispozitivele TrackGPS de urmărire furnizează alerte în timp real pentru un comportament neadecvat, cum ar fi depășirea vitezei, frânarea bruscă, sau accelerarea rapidă. Managerii parcurilor auto pot utiliza aceste alerte și rapoarte pentru a identifica în mod proactiv conducătorii auto care șofează agresiv și să ia măsuri corective pentru a asigura siguranța conducătorului auto în primul rând și pentru a evita astfel producerea de accidente.

Dincolo de costul reparațiilor, de timpii morți, de creșterea primelor de asigurare, precum și de deteriorarea materialelor / a mărfii transportate, accidentele și coliziunile pot atrage, de asemenea, o imagine negativă asupra companiei și pot avea un impact negativ asupra relației cu clienții.

4.Nu se cunoaște modul în care conducătorii auto se comportă în trafic
Înțelegerea modului în care șoferii se comportă în trafic vă poate ajuta să vă îmbunătățiți operațiunile în mai multe moduri, cum ar fi:

– Reducerea consumului de combustibil

– Reducerea costurilor operaționale

– Urmărirea orelor reale de muncă

Intr-un studiu pe aproape 1.000 de șoferi efectuat de Universitatea Purdue, 21% dintre aceștia au considerat că este sigur să depășească limita de viteză cu 5 km/oră, 43% cu peste 10 km/h peste limita, iar 36% au considerat că nu existată nici un pericol în depășirea limitei de viteză cu până la 20 km/h.

În cazul în care chiar și unul dintre șoferi depășește în mod regulat limita de viteză cu peste 20 de km/h, puteți percepe o taxă suplimentară pe fiecare km parcurs pentru că aceste depășiri se traduc automat în consum mai mare de combustibil și în costuri mai mari pentru firmă.

Dispozitivele TrackGPS de urmărire permit o identificare ușoară a obiceiurile de conducere inadecvate, cum ar fi excesul de viteză.

5.Nu monitorizează orele de funcționare
În intreprinderile mici identificarea fraudelor și amortizarea pierderilor datorare acestora este mai dificilă.

Atunci când vehiculele sunt dotate cu un dispozitiv GPS de monitorizare, puteți primi alerte în timp real de fiecare dată când un conducător auto utilizează vehiculul necorespunzător, cum ar fi:

După orele de program
Conducerea vehiculului în afara zonelor aprobate (județ sau țară)
Având la dispoziție informții precise colectate prin intermediul dispozitivelor GPS puteți urmări un număr mare de parametrii de funcționare a vehiculelor și în acest fel să luați ușor măsurile care se impun pentru a îmbunătăți siguranța conducătorului auto, pentru a crește productivitatea și pentru a reduce costurile de exploatare a flotei.

Daca aveți alte exemple de probleme sau greșeli care costă firma bani și pentru care nu gasiți rezolvare, vă așteptam să ni le împărtășiți pe marketing@trackgps.ro. Împreună putem găsi cele mai bune și eficiente soluții pentru business.