5 mituri despre sistemele de management al flotelor auto prin GPS

01-monitorizare-precisa2

Din discuțiile noastre cu managerii de flotă care nu au testat niciodata o aplicație de monitorizare prin GPS ne-am dat seama că mulți dintre ei, fie și-au facut o părere despre ce presupune o astfel de soluție de management flotă prin GPS din ce au auzit de la alții fie au primit tot felul de informații eronate, unele dintre ele de domeniul știintifico-fantastic …

În ciuda faptului că sistemele de gestionare a flotelor devin un instrument tot mai accesibil și și-au dovedit deja beneficiile operaționale, există se pare încă multe mituri legate de aceste soluții. Mai jos îți detaliem 5 dintre cele mai întâlnite astfel de mituri.

1.Sistemele de management al flotei prin GPS sunt foarte scumpe
Nu, nu sunt. Având în vedere că toate companiile activează într-o piață concurențială, toată lumea caută modalități de creștere a productivității și de reducere a costurilor. Nu puteți controla prețurile combustibililor, dar puteți controla consumul de combustibil (cel puțin într-o oarecare măsură). Sistemele de monitorizare prin GPS al flotei care includ dispozitive de urmărire GPS și dispozitive de control al combustibilului pot ajuta foarte mult în această problemă. Realitatea este că pe termen lung este mult mai scump să nu ai un sistem de gestionare a flotelor.

Dacă în urmă cu 10 ani costul unui echipament era de circa 500 de euro/mașină, acum abonamentul pentru monitorizarea unei mașini care include echipament, acces în aplicație și trafic de date nu trece de 15-20/euro/luna în funcție de tipul de soluție ales.

2.Flotele mici nu au nevoie de sisteme de management și monitorizare
Dimensiunea nu contează – oricine poate beneficia de implementarea unui sistem de gestionare a flotelor. Fie că aveți 5, 50, 500 sau mai multe vehicule, avantajele rămân aceleași: puteți să le urmăriți pe o hartă și să calculați rute mai eficiente, să îmbunătățiți serviciul clienți, să compilați cu ușurință rapoarte, să primiți avertismente etc. Dimensiunea flotei tale nu schimbă asta. O altă concepție greșită care merge împreună cu aceasta este că sistemele de gestionare a flotelor nu sunt necesare, deoarece puteți utiliza telefoanele mobile pentru a rămâne la curent cu privire la locația șoferilor, etc. În primul rând este împotriva legii ca șoferii să folosească telefoanele în timpul condusului, în al doilea rând – este la fel de ineficientă. Cu ajutorul unei soluții de gestionare si monitorizare a flotelor, puteți vizualiza toate vehiculele dvs. pe o singură hartă, din două clicuri, împreună cu multe de alte informații care vă pot ajuta să vă eficiențizați activitatea.

3.Toate soluțiile de monitorizare prin GPS și gestionare a flotei sunt la fel
Este adevărat că există o mulțime de opțiuni pe piață și multe dintre ele sunt similare, dar ele nu sunt la fel. Toate soluțiilea vă permit să vedeți în timp real pe o hartă (sperăm) unde sunt mașinile, dar nu toate se vor dezvolta împreună cu business-ul dvs., vor oferi asistență tehnică după achiziționarea produsului sau vă va personalize serviciile în funcție de domeniul sau specificul activității pentru a vă satisface nevoile. Un furnizor de servicii de încredere vă va asigura toate aceste caracteristici.

4.Sistemele de management al flotei invadează viața privată a angajaților
Aceasta este una dintre cele mai frecvente preocupări pe care mulți dintre clienții noștri o au. Problema este că managerii flotei trebuie să le explice șoferilor de ce un astfel de sistem este implementat și că scopul principal este eficiența. În afară de aceastea, sistemele de management al flotei contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea siguranței șoferilor deoarece nu mai au nevoie să utilizeze un telefon mobil pentru a informa managerii despre livrări, opriri etc., iar camioanele lor sunt protejate împotriva furturilor. Fiecare soluție de management al flotei servește și ca o validare a muncii efectuate.

5.Implementarea și trainingul aplicației durează prea mult
Instalarea echipamentelor și trainingul privind modul de utilizare al aplicației durează doar câteva zile de la semnarea contractului. Interfața utilizator a aplicației TrackGPS este una intuitivă și foarte ușor de folosit, astfel încât sistemul să poată fi utilizat de către oricine fără probleme. Soluția TrackGPS este disponibilă și sub formă de aplicație mobilă, toate informațiile fiind disponibile și atunci când nu vă aflați în birou.

Acestea sunt 5 cele mai frecvente mituri despre sistemele de monitorizare prin GPS al flotei și explicațiile lor. Este important să înțelegi cum funcționează o astfel de soluție și care sunt beneficiile ei.

Dacă mai ai și tu exemple de concepte greșite sau prejudecăți , hai să le discutăm. Îți stăm la dispoziție pentru orice informație suplimentară de care ai nevoie: sales@trackgps.ro