Am iesit la zapada!

009concurs-atelaje-canine_ciumani-2016

TrackGPS a sponsorizat primul concurs de atelaje canine din 2016!

28 de echipaje canine au pornit in cursa pe traseul amenajat la marginea comunei Ciumani, din judetul Harghita, in weekendul 16 – 17 ianuarie. Echipajele participante au fost monitorizate cu dispozitive Personal Tracker, de la TrackGPS, pe toata durata cursei.

Echipajele din Bulgaria, Ungaria, Austria, Moldova si Romania au parcurs distante diferite, in functie de numarul de caini. Chiar daca cel mai lung traseu parcurs nu a depasit zece kilometri, traseul a fost considerat destul de greu, avand portiuni de gheata si apa.

Mai mult de 100 de cainii din rasele Malamut, Huski sau Samoyed au alergat in cursa si i-au incantat pe cei prezenti cu daruirea, agilitatea si inteligenta lor. Chiar daca nu au luat startul in concurs, doi caini de Groenlanda au reprezentat inca o atractie pentru spectatori, fiind foarte prietenosi cu publicul.

Atelajele au fost bine pregatite, cainii antrenati, iar musherii dornici de intrecere, astfel ca  zapada putina nu i-a impiedicat nici pe unii, nici pe altii, sa se bucure de concurs, in ciuda dificultatilor traseului. Cu totii au fost in siguranta, fiind permanet monitorizati cu dispozitivele de la TrackGPS!

Concursul de atelaje canine de la Ciumani a fost primul din calendarul competitional al anului, urmatoarele etape fiind programate la Borsec, Lacu Rosu, Cluj si Suceava.