Analiza comportamentului șoferilor la volan, direct din birou? Nimic mai simplu.

slide2-comportament-soferi4

 
În mai toate filmele de acțiune exista o scenă în care protagonistul se urcă într-o mașină și împreună cu partenerul său este implicat într-o urmărire cu mașini cum nu s-a mai văzut …

Eroul (care sigur este un pilot de cascadorie certificat) lovește mașina de colțurile clădirilor, intră cu ea pe alei strâmte, trece prin experiențe apropiate de moarte, etc. În tot acest timp, privirea lui este calmă și exprimă multă stăpănire de sine.

Sigur, cu toți ne dorim să fim următorii James Bond sau Lara Croft când vine vorba despre șofat însă cu siguranță nu îți dorești ca șoferii firmei tale să o facă folosind vehiculele companiei. Nu-i așa?

Bun, dar în afară de a merge efectiv în cursă cu șoferii pe teren, cum poți știi dacă aceștia conduc bine sau conduc agresiv? Te ajută soluțiile de monitorizare prin GPS.

Șoferii și mașinile sunt cele mai importante două active ale unei forțe de muncă mobile, iar conducerea agresivă implică riscuri în ambele cazuri. Acesta este și motivul pentru care multe companii din Romania au implementat deja o soluție de urmărire a vehiculelor prin GPS.

Siguranța șoferilor și a vehiculelor care rulează

Sistemele de urmărire a flotelor dezvoltate în ultima perioadă pot face mult mai mult decât să localizeze vehiculele companiei pe o hartă. Odată cu optimizarea traseelor și dispecerizarea șoferilor, se pot colecta și analiza date în timp real inclusiv despre stilul de condus al șoferilor.

Comportamente precum accelerarea, frânarea bruscă, depășirea vitezei legale sunt principalele acțiuni care pun în pericol siguranța șoferului. Prin atenționarea conducătorilor auto referitor la aceste comportamente riscante, poți scădea semnificativ șansele ca echipa ta să fie implicată într-un accident sau să încaseze amenzi pentru depășirea vitezei.

Cu siguranță ești deja conștient că toate aceste obiceiuri proaste de condus au un impact major asupra flotei tale. Cheltuielile cu combustibilul, cheltuielile cu întreținerea mașinilor vor crește semnificativ dacă nu iei măsuri.

Raport individual pentru fiecare șofer

Deci, cum te poate ajuta o soluție de monitorizare auto prin GPS? Răspunsul este prin accesul la date în timp real. Urmărirea prin GPS permite colectarea de informații și afișarea lor sub formă de rapoarte privind stilul de condus al fiecarui șofer pentru ce perioada de timp dorești. În acest fel poți identifica ușor care sunt șoferii care conduc agresiv și care sunt cei care conduc preventiv.

Ai nevoie de mai mult decât un raport zilnic? Fă un pas mai departe și adaugă în aplicație opțiunea de notificări în timp real. Așa vei putea sa iei măsuri pe loc iar șoferii cu risc ridicat să fie atenționați imediat pentru a-i descuraja să mai șofeze ca și James Bond în acțiune.

Când șoferii sunt în siguranță și vehiculele sunt funcționale, firma ta economisește bani.

Cere acum acces la un cont DEMO gratuit!

Detalii despre soluție AICI