Consecințele vitezei excesive asupra costurilor de exploatare a flotelor auto

Șoferii care conduc cu viteză excesivă autovehiculele firmei va costă timp și bani. Amenzile pentru depășirea vitezei, în funcție de severitatea lor, vă pot costa pe langa câteva sute de lei și timp și resurse pierdute atunci când este vorba despre cazuri penale plus imposibilitatea de a mai beneficia de serviciile respectivilor șoferi pentru perioade lungi de timp. În cazuri și mai grave, atunci când au loc accidente rutiere, pe langă problemele juridice și administrative mai intervin și costurile cu reparatia vehiculelor și timpul în care acestea nu produc nimic.

Un alt cost, poate mai puțin palpabil, dar cu siguranță resimțit în timp este acela al imaginii nefavorabile pe care șoferii care nu conduc regulamentar sau conduc agresiv o creează asupra companiei. Este știut faptul că mașinile inscriptionate ale firmei sunt un instrument de promovare, ele putând fi văzute în trafic de către un numar mare de potențiali clienți.

Posibilitatea de a identifica și corecta din timp astfel de comportamente agresive în trafic înseamnă primul pas către creearea unui mediu sigur de muncă pentru șoferii firmei dumneavoastră. Fiind principalii responsabili pentru siguranța lor atunci când aceștia sunt pe drum, monitorizarea permanentă a stilului de condus vă permite să vă protejați din punct de vedere a răspunderii organizaționale și în același timp șă preveniți accidentele. Conducătorii auto vor fi mai rezervați și mai atenți la modul in care conduc mașina firmei atunci când știu ca sunt monitorizați.

Cele mai performante soluții de monitorizare prin GPS includ și un modul special numit Driving Behavior (Comportament Șofer) prin intermediul căruia se pot scoate rapoarte despre fiecare șofer și modul în care acesta conduce. Numărul de accelerari sau frânări bruște, depășirea vitezei regulamentare pe anumite tronsoane de drum sau a unor viteze presetate de către managerul de parc auto, depășirea numărului de ore de condus sunt doar câtiva dintre indicatorii care se iau în calcul în realizarea unui portret al stilului de condus pentru fiecare șofer într-un anumit interval de timp.

Odată analizate aceste informații este foarte usor pentru responsabilul de parc auto sau pentru managementul unei firme să ia măsurile care se impun pentru a corecta comportamentele neadecvate și pentru a reduce implicit costurile cu exploatarea flotei auto.

Din discuțiile cu clienții TrackGPS care au optat pentru acest modul Driving Behavior (Comportament Șofer)reiese faptul că înca din prima lună de la implementare numărul evenimentelor nedorite și al costurilor cu reparațiile au scazut, factorul psihologic la nivelul șoferilor fiind principalul motiv.

Pentru mai multe informații despre modul în care soluția de management a flotei și monitorizare prin GPS vă permite să gestionați în mod proactiv activitatea șoferilor vă rugăm să ne contactați pe adresa sales@trackgps.ro