Cum să faci economii atunci când îți administrezi singur parcul auto?

Management documente

Scazi costul polițelor de asigurare

Primele de asigurare sunt o cheltuială majoră pentru orice societate care își administrează propria flotă.  Aceste prime oferă o protecție companiilor împotriva accidentelor și a furtului însă din păcate sumele plătite de către ele în cazul unui accident sau a unei reclamații, rareori acoperă costul integral și nici nu rezolvă problemele legate de pierderea de vieți omenești, de venituri sau de imagine a companiei.

în urmă cu câțiva ani, studiile au arătat că, costul mediu per incident pentru o flotă comercială a fost de 11.000 de euro. Aceste costuri includ pagube materiale, reducerea productivității, pierderea de oportunități de vânzări și creșterea primelor de asigurare.

Îmbunătățirea comportamentului șoferilor la volan este un factor cheie în reducerea frecvenței și severității daunelor împreună cu economisirea costurilor asociate acestora. Soluțiile telematice, cum este TrackGPS, oferă managerilor de flote o mai bună înțelegere a șoferilor lor, oferă posibilitatea urmăririi prin GPS a obiceiurilor acestora și îi ajută să intervină și să dezvolte politici pentru o mai bună exploatare a parcului auto.

Excesul de viteză, unul dintre evenimentele care pot fi urmărite prin GPS cu ușurință și măsurate cu ajutorul modului COMPORTAMENT ȘOFER al aplicației TrackGPS pe vehicule utilitare, este o cauză majoră de accidente în fiecare an. Statisticile arată că 27% din decese și 19% din leziuni grave sunt rezultatul accidentelor cauzate de excesul de viteză. Scăderea vitezei cu doar 1% va reduce sansa unei coliziuni fatale cu 5% (D-2008 OEC).

Organizezi și planifici intervențiile/reparațiile vehiculelor

O altă componentă importantă a soluției TrackGPS este modulul de MANAGEMENT DOCUMENTE.

Aceast modul de administrare permite setarea de alarme automate pentru urmărirea și planificarea de controale de rutină, cum ar fi schimbarea uleiului, inspecții programate, revizii, schimb de anvelope, etc. pentru a menține flota în stare optimă de funcționare. Printr-o întreținere preventivă, puteți evita sau reduce reparațiile ample în service-uri care de regulă implică și o imobilizare de lungă durată a vehiculelor.

Vrei să afli și alte metode practice de economisire pe care monitorizarea și urmărirea flotei prin GPS ți le oferă? Contactează-ne pe sales@trackgps.ro sau folosind acest formular.