De ce sa alegi sondele litrometrice?

Conform studiilor realizate pe un esantion de peste 20.000 masini monitorizate, costurile cu flota auto se reduc cu 20-25% prin utilizarea unei solutii de monitorizare parc auto. Reducerile se obtin prin identificarea si eliminarea treptata a curselor in interes personal si a stilului de condus agresiv, caracterizat de franari si accelerari bruste si sunt in cuantum de minim 10% la autoturisme.
In cazul vehiculelor mari cele mai mari reduceri se obtin prin monitorizarea consumului de combustibil si identificarea si eliminarea furturilor. Exista mai multe variante de monitorizare a consumului de combustibil utilizand un buson de rezervor, debitmetru, interfatare cu magistrala CAN-BUS etc., insa sonda litrometrica ramane cea mai exacta varianta.

Cu ajutorul sondei litrometrice, metode de furt precum plata combustibilului personal cu cardul de carburant de firma sau umplerea unor bidoane cu combustibil de la pompa cu ocazia alimentarii sunt combatute imediat. Toate actiunile masinii si ale soferilor sunt cuprinse in rapoarte si pot fi usor analizate si comparate, se pot compara alimentarile inregistrate in rezervor cu istoricul alimentarilor importat direct din sistemul benzinariilor si se identifica eventualele furturi (inclusiv cantitatea sustrasa si locul) realizate cu ocazia alimentarii.

Sonda litrometrica masoara nivelul combustibilului din rezervor si sesizeaza imediat “caderea” brusca si inexplicabila a nivelului combustibilului din rezervor, in mers sau in stationare. In aceasta situatie, nici furtul cu furtunul in parcare nu mai e o varianta pentru vehiculele monitorizate. Toate aceste date sunt disponibile sub forma de rapoarte Word sau Excell.

Solutia de monitorizare a consumului cu sonde litrometrice poate fi instalata pe orice fel de vehicule, cu unu sau doua rezervoare de forma regulata (cub, paralelipiped etc.) si cu o inaltime mai mare de 38 cm. Este cea mai exacta si de increderea solutie de monitorizare a consumului real de combustibil disponibila pe piata, fiind utilizata in domenii variate de activitate: transporturi, constructii, agricultura, distributie, utilitati publice etc.

Pe langa solutia cu sonde, acestia propun si alte solutii de monitorizare a consumului precum buson de rezervor cu senzor on-off sau citirea consumului de pe magistrala CAN.

Mai multe detalii despre solutia de monitorizare cu sonda litromertica.