Închiriezi remorci, containere sau alte echipamente și utilaje cu valoare mare?

Imaginează-ți următorul scenariu:

Este o altă zi la birou și tocmai ai închiriat un echipament de 10.000 de euro pentru câteva zile unei firme.
Are toate aprobarile necesare, l-ai verificat din punct de vedere financiar, firma nu are probleme cu platile, deci nu exista nici un motiv pentru care închirierea să nu fie sigură. Mai mult, chiar ți-a plăcut de tipul care a venit să ridice echipamentul, era prietenos, dispus să respecte condițiile de exploarare.
La o săptămână după ce echipamentul trebuia returnat primești o notificare de la departamentul facturare. „Vă rog să luați urgent legatura cu clientul X, echipamentul nu a fost returnat iar banca a refuzat biletul la ordin depus ca și garanție pe motiv ca fondurile sunt insuficiente.
Faci investigații, dai telefoane și realizezi ca individul care a realizat închirierea folosea o identitate falsă. Mai mult, afli că a mai făcut asta și cu alte firme iar echipamentele furate au ajuns la dezmembrari.
Cu alte cuvinte, nu mai ai nici echipamentul, nici nu ti-a fost platită factura de chirie și ca să fie scenariul și mai negru, asigurarea echipamentului nu acopera toată suma, prin urmare va trebui să mai investești alți bani ca să poți să achiziționezi un echipament nou plus timpul in care nu faci profit .
Acesta este coșmarul care poate veni la pachet cu fiecare tranzacție de închiriere de echipamente. Întrebarea este: „Ce poți să faci ca să te protejezi?”
Una dintre cele mai la îndemână și ieftine soluții este monitorizarea prin GPS a camioanelor/echipamentelor/utilajelor pe care le închiriezi.

În scenariul de mai sus, GPS-ul ar fi putut fi un factor de descurajare puternic pentru furtul echipamentului, mai ales în cazul în care soluția de monitorizare prin GPS avea setată o alarmă de părăsire a perimetrului unde se presupune ca va fi folosit echipamentul.
Geofencing-ul permite firmei tale să stabilească o limită predefinită pentru zona în care poate fi folosit echipamentul (stradă/ localitate/ județ/ țară). Odată ce echipamentul dotat cu GPS încalcă această limită primești o alertă și poți verifica în timp real locația exacta.
Având aceste informații fie îi suni urgent pe cei care au închiriat echipamentul și verifici ce s-a întâmplat, fie transmiți coordonatele GPS autorităților pentru a preveni un furt.
Utilizarea GPS-urilor face prin urmare mult mai ușoară recuperarea echipamentele furate rapid și intacte.
Alte beneficii ale monitorizării prin GPS?
– Reduceri substanțiale ale primelor de asigurare. Societățile de asigurare ajustează adesea tarifele în funcție de riscul pe care îl asociază cu echipamentul asigurat. Pentru că GPS-urile de urmărire ajută la reducerea riscului de furt, unii asiguratori oferă reduceri.
• Identifici rapid și ușor locația echipamentelor chiar și la tine în curte. Dacă zona de depozitare a lor este mare, dacă sunt păstrate în mai multe locații, etc . atunci când vrei să le închiriezi poți din două click-uri să afli exact locația, coordonatele GPS și să le transmiți mai departe chiriașului.
• Îmbunătățirea timpilor de livrare a echipametelor. O altă problemă majoră pentru unele companii de închiriere este de urmări timpul și traseul echipamentelor de la sediul firmei la client. Cu un sistem GPS de urmărire a vehiculelor te poți asigura că șoferii urmează traseul optim și nu fac „excursii” neautorizate.
• Urmărirea intervențiilor în service și notificarea următoarelor programări. Modulul Managementul Documentelor permite menținerea evidențelor cu privier la intervențiile în service, a reviziilor programate și a istoricului de intervenții la respectivul echipament.
Concluzia: GPS-ul este un instrument de must-have pentru echipamentele/utilajele care urmează să fie închiriate, fie că este vorba despre utilaje grele, remorci, generatoare, sau orice altceva.
Protejează-ți bunurile cu o soluție anti-furt simplă și ieftină, înainte să fie prea târziu!

Contacteaza-ne pentru o ofertă personalizata pe sales@arobs.com