Managementul traficului pentru Oradea Transport Local folosind TrackGPS

38otl-transport-local

Pentru a creşte atractivitatea serviciilor de transport public şi a reduce astfel utilizarea automobilelor, administrațiile locale, precum şi companiile de transport public sunt motivate să asigure o bună calitate a serviciilor în cadrul sistemului de transport public, între altele, prin extinderea şi simplificarea reţelei de transport, creşterea frecvenţei şi a numărului de ore de funcţionare, modernizarea infrastructurii şi creşterea controlului asupra parcului auto.

Plecând de la aceste premise, în perioada aprilie-mai 2016, OTL S.A. și-a dezvoltat sistemul de dispecerizare şi monitorizare trafic prin integrarea soluției TrackGPS de management, monitorizare și localizare auto prin GPS.
Sistemul realizat permite programarea curselor de tramvaie şi autobuze, urmărirea lor pe traseu, poziţia lor faţă de staţiile de oprire, trimiterea de mesaje conducătorilor de mijloace de transport pentru corecţii de/pe traseu, totodată urmărirea tuturor mijloacelor de transport monitorizate pe harta digitală a municipiului.

Poziţionarea vehiculelor se face cu ajutorul sistemelor GPS instalate pe vehicule, iar transmisia datelor este realizată utilizând tehnologia GPRS.

Odată înregistrate toate aceste informații, ele ajung atât la călători prin intermediul panourilor de informare montate în stațiile de așteptare cât și la conducătorii mijloacelor de transport care sunt informați în permanență despre modul de încadrare în programul de circulație (avans, întarziere, în grafic).
Suplimentar, pe o parte dintre mijloacele de transport au fost montate sonde litrometrice. Aceste echipamente speciale permit o monitorizare mai precisă a consumului de carburant fapt care determină o reducere a consumului, deci inclusiv o reducere a costurilor de administrate al parcului auto.

Mai multe detalii despre soluțiile de monitorizare a consumului de carburant și de localizare prin GPS găsiți aici

Pentru un cont DEMO sau o ofertă de preț ne puteți contacta aici