Monitorizare Semi-Remorci prin GPS: Studiu de caz Tibbett Logistics

Despre client

Tibbett Logistics este una dintre cele mai mari companii private din România, specializată în servicii logistice, cu peste 100.000 de metri pătrați de depozitare în 13 locații din țară. Expertiza în managementul lanțului de aprovizionare, logistică, depozitare, transport și distribuție, logistica intermodală, transport internațional de marfă și co-packing-ul au fost principale activități care au asigurat creșterea constantă a business-ului.

Provocări

Cerințele complexe de transport și distribuție ale unor companii mari precum Auchan, Honeywell Garrett, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Agressione Group, Romstal, Carrefour, Hipac România sau Draexlmaier sunt realizate cu ajutorul unei flote de circa 130 de vehicule – inclusiv semiremorci prelată și semiremorci cu temperatură controlată, bi- sau tri-camerale și transport containere, alături de vagoane intermodale. Operațiunile de transport intern folosesc camioane de 20 de tone, livrând un total de mai mult de 1,4 milioane de paleți pe teritoriul României, cu o medie de 5.000 de bucăţi pe zi.

Gestionarea unui număr atât de mare de operațiuni zilnice și a unui volum impresionant de mărfuri reprezintă o provocare extraordinară pentru cei care se ocupa de managementul parcului auto.

Soluția oferită

Implementarea la începutul acestui an a soluției TrackGPS de monitorizare auto pentru o parte dintre vehiculele aflate în parcul propriu a reprezentat un pas important pentru managementul în timp real și controlul costurilor aferente activitătii de transport.

A urmat la finalul lunii iulie dezvoltarea unei soluții personalizate care sa permite monitorizarea on-line a semiremorcilor pe perioada când acestea sunt decuplate de la capul tractor, adică nu dețin o sursă de alimentare care să permită monitorizarea prin echipamente hardware clasice.

Imposibilitatea de a urmări traseul parcurs de aceste semi-remorci cît și obținerea de informații în timp real despre pozitia lor sau date despre închiderea și deschiderea ușilor au fost rezolvate din punct de vedere hardware prin instalarea de Senzorii magnetici pentru uși și de echipamente ATS cu baterii interne cu autonomie suplimentară care oferă până la 4-5 zile de transmisie.

Beneficiile obținute

Senzorii magnetici au rolul de a înregistra toate operațiunile de deschidere sau închidere a ușilor de încărcare /descărcare oferind managerului de flotă instrumentele necesare pentru a identifica orice eveniment nedorit de genul furturilor sau sabotajelor. În plus, aplicația oferă și o situație completă a cuplărilor  și decuplărilor de la cap-tractor, identificarea celor neautorizate fiind astfel transparentă. Prin utilizarea acestor senzori monitorizarea și controlul devin mult mai riguroase și nu în ultimul rând bazate pe informții în timp real.

Urmare a acestui tip de dezvoltare suplimentară, din aplicația TrackGPS, se pot genera rapoarte speciale legate de activitatea semi-remorcilor care includ evenimente/alarme, diferențele de temperatura din spațiul de depozitare prin posibilitatea de a corela datele cu cele furnizate de senzorii de temperatură dacă aceștia sunt deja instalați și nu în ultimul rând poziția sau distanța parcursă de către semi-remorci într-o anumită perioadă de timp fară a mai fi condiționați de conectarea permanentă la un cap-tractor.

Pentru mai multe detalii despre acestă soluție ne puteți contacta folosind  adresa sales@trackgps.ro sau completând acest formular.