Soluții dedicate

Soluții dedicate

TrackGPS este liderul pieței de monitorizare online flotă auto, gestionare și management parc auto din România. Soluția este destinată în egală măsură firmelor mici, mijlocii și mari care doresc să-și eficientizeze activitatea prin reducerea costurilor aferente administrării parcului auto propriu.

Navigare

Comportament șofer

Modulul Comportament șofer, integrat în aplicația TrackGPS, este destinat monitorizării stilurilor de condus ale șoferilor flotei. Modulul este un bun instrument pentru reducerea costurilor și creșterea siguranței șoferilor în trafic.

Prin modulul Comportament șofer, pe baza datelor colectate de dispozitivele de monitorizare, aplicația generează rapoarte complexe care includ informații despre viteza de deplasare, depășirile de viteze prestabilite de catre managerul de flota, accelerări sau frânări bruște, etc.

Analizând rapoartele, managerii află dacă șoferul conduce economic sau nu, dacă își adaptează viteza la tipul și condițiile de drum. Astfel, identificând stilul de condus agresiv și implicit generator de costuri suplimentare pentru companie, managerii de parc auto pot lua măsuri imediate atât de corectare a stilului de condus cât și de prevenție a posibilelor accidente rutiere. Pe de altă parte, știind că sunt monitorizați, experiența ne-a confirmat că șoferii conduc mai responsabil, fiind astfel și mai atenți cu patrimoniul firmei.

Beneficiile modulului Comportament șofer

  • Reducerea consumului de combustibil – Un stil de condus economic poate duce la o scădere cu 5-10% a costurilor cu combustibilul.
  • Reducerea costurilor de întreținere și reparație a vehiculelor – Prin identificarea și îmbunătățirea stilului de condus agresiv, crește perioada de exploatare a vehiculelor și se reduc costurile de întreținere.
  • Creșterea siguranței șoferilor în trafic – Conducând preventiv, șoferii reduc probabilitatea de a fi implicați în accidente auto.
  • Creșterea siguranței marfurilor transportate – Monitorizarea stilului de condus asigură transportarea în condiții bune a unor mărfuri cu regim special (substanțe periculoase, refrigerate, medicamente, valori, etc).