15 ponturi pentru a economisi carburant ! (partea 2)

20consum-combustibil_02

Pentru că se anunță iar scumpiri la carburanți, ți-am pregătit 15 ponturi care să te ajute să faci economie. Primele 7 ponturi le găsești AICI, iar următoarele sunt detaliate în rândurile care urmează:

8. Scoate cutia portbagaj de pe mașină

Dacă nu o folosești înseamnă că nu ai nevoie de ea. Cutia afectează aerodinamica vehiculului și adaugă greutate inutilă.

9. Oprește motorul

Dacă trebuie să te oprești pentru mai mult de un minut – mai bine oprește motorul. Rularea la relanti costă mai mult și nu este deloc ecologică.

10. Repară ce este stricat

Da, știm că vrei să strângi bani pentru o excursie în Hawaii și, prin urmare, nu ai bani să-ți repair mașina, dar dacă vezi că din cauza unei probleme tehnice consumul tău de combustibil a explodat, du-te la un service. Situația nu poate decât să se înrăutățească și banii de concediu se vor duce mai târziu cu toții pe reparația mașinii.

11. Accelerează

Treptele inferioare generează o putere mai mare și, prin urmare, ar trebui utilizate doar pentru a accelera. Atunci când conduci la viteze constante – schimbă viteza cu o treapta mai sus și menține-o acolo.

12. Analizează-ți stilul de condus

Există instrumente, cum e și TrackGPS, care îți permit să-ți analizezi accelerările și frânârile bruște, rutele parcurse și te pot ajuta să eviți traficul, conducerea agresivă și alți factori care implică automat cheltuieli suplimentare. În plus, urmărirea mașinii prin GPS te ajută să vezi locația ei în caz de furt.

13. Fă share la mașină

În fiecare zi vedem sute de mașini cu un singur șofer în ele, imaginează-ți cât de mult combustibil s-ar economisi dacă ar împărți mașina cu alții. Dacă colegii sau prietenii tăi locuiesc lângă tine și merg în aceeași direcție, puteți să mergeți împreună, economisind astfel o mulțime de bani.

14. Scoate-o din viteză

Dacă vezi că te apropii de o intersecție unde semaforul este pe culoarea roșie, redu turația prin simpla scoatere din viteză, în acest fel mașina menține o decelerare decentă. Să nu uiți însă că e scoasă din viteză când vrei să accelerezi din nou ….

15. Vezi cine și mai ales cum îți conduce mașina

În cazul în care ai respectat toate sfaturile de mai sus și totuși consumul tău este peste medie, vezi în ce fel altcineva din familie îți mai folosește masina, S-ar putea să ai o surpriză și altcineva să gonească ca nebunul …Și în acest caz monitorizarea prin GPS poate fi o soluție. Atunci când se depășesc limitele setate de viteză o să fi anunțat pe e-mail sau prin SMS.

Sfat extra: urmărește lunar cheltuielile cu combusibilul, daca aceste cresc exponenția poate e timpul să te gandești să-ți iei o mașină mai nouă. În caz că bugetul nu-ți permite, o soluție simplă și ieftină poate fi și să folosești bicicleta mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *