Ce trebuie să știi despre instalarea echipamentelor de monitorizare prin GPS?

Instalare sisteme de monitorizare prin GPS

Atunci când te decizi să îți monitorizezi vehiculele prin GPS, „instalarea echipamentelor”, nu este probabil unul dintre lucrurile care să te preocupe în mod deosebit.

Cu toate acestea, recomandarea noastră este să verifici cu furnizorul de soluție dacă această operațiune este prestată de către persoane autorizate, de către specialiști certificați, de către terțe părți sau instalarea lor rămâne în sarcina ta.

De ce? Pentru că, dacă instalarea nu este realizată de către un instalator certificat sau de către un tehnician instruit pentru a instala în mod corect dispozitivele, există foarte multe șanse ca întrega soluție să nu funcționeze corespunzător, ca datele colectate de către echipamente să fie eronate. Toate acestea determină o serie de probleme în lant, rezultatul final fiind bineînțeles nemulțumirea ta legată de utilizarea unei astfel de soluții de monitorizare prin GPS.

Nu neglija acest aspect, din experiență îți putem spune că instalarea este o componentă foarte importantă în tot acest proces care înseamnă implementare a unei soluții de monitorizare prin GPS. E ca și cum îți cumperi un iPhone X nou-nouț, însă în cutie, din greșeală, vânzătorul de la magazin îți dă un încărcător de Android. Ai deci un produs frumos, de ultimă generație, dar total inutil. Nu poți să-l încarci deci nu poți suna, nu poți intra pe internet, nu poți trimite mesaje, etc. Exagerând cu comparația, să presupunem că nu îți dai seama că acel încărcător nu este potrivit pentru telefonul cumpărat. Ce faci? Începi să cauți informații, să vezi care ar putea fi problema, te duci din nou cu el la magazin, pierzi timp, te enervezi și până rezolvi problema e posibil să-ți pierzi încrederea în produs chiar dacă el este unul extraordinar și te-ar putea ajuta foarte mult în activitatea ta.

Exact același lucru se întâmplă și atunci cand instalarea dispozitivelor GPS nu se face corespunzător. Fie transmisia nu se realizează în timp real, fie datele transmise sunt eronate, rapoartele care au la bază aceste date vor fi și ele neconforme, alertele nu vor funcționa deci va fi afectat tot circuitul.

Instalarea nu este întotdeauna o metodă plug and play așa cum mulți cred. În 99% dintre cazuri ai nevoie de tehnicieni special instruiți care știu cum să poziționeze în mod corespunzător echipamentul la bordul vehiculelor pentru a asigura transmisia optimă, care să testeze și să configureze corect echipamentul de urmărire prin GPS.

Echipa noastră de tehnicienii certificați TrackGPS și cele peste 45 de service-uri partenere la nivel national, îți oferă servicii eficiente de instalare echipamente de localizare GPS și o garanție completă care acoperă orice tip de probleme ulterioare cauzate de instalare. Pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție. Ne puteți scrie aici sales@trackgps.ro