Soluții dedicate

Soluții dedicate

TrackGPS este liderul pieței de monitorizare online flotă auto, gestionare și management parc auto din România. Soluția este destinată în egală măsură firmelor mici, mijlocii și mari care doresc să-și eficientizeze activitatea prin reducerea costurilor aferente administrării parcului auto propriu.

Navigare

Consum combustibil

Alegerea unei soluții profesionale de monitorizare a consumului de combustibil se face în funcție de necesitățile companiei, tipul de vehicule si camioane existente în parcul auto și bugetul alocat pentru implementarea unei astfel de soluții.

Utilizând sistemul TrackGPS, se obține o reducere a consumului de combustibil, deci inclusiv al costurilor, prin luarea unor măsuri de eficientizare a activităţii pe baza rapoartelor: scăderea timpului în care vehiculul nu este folosit, dar consumă; reducerea totalului de km conduşi; îmbunătăţirea întreținerii pentru a păstra funcţionarea motoarelor în condiție de top.

Pe lângă acestea, TrackGPS dezvoltă soluții dedicate pentru consumul de combustibil, utilizând dispozitive profesionale integrate în soluţia de monitorizare. Aplicaţia TrackGPS prezintă o serie de funcționalități şi rapoarte special dezvoltate pentru a oferi informaţii preluate prin echipamentele de înaltă precizie montate pe maşini. În plus, aplicația permite importul automat al alimentărilor efectuate în baza cardurilor pentru anumiți furnizori de carburant. Această opțiune permite un calculul mai precis al consumului.

Reduceți substanţial cheltuielile cu combustibilul identificând posibilele pierderi sau furturi de carburant!

Pentru monitorizarea cât mai precisă a consumului de combustibil, TrackGPS pune la dispoziția clienților două soluții dedicate: soluția cu sondă litrometrică ATS și soluția cu adaptor CAN ATS.

SOLICITĂ OFERTĂ

Sonda litrometrică ATS

Soluția cu sondă litrometrică permite măsurarea consumului de combustibil folosind un senzor montat în rezervor.sonda litrometrica

Avantajele utilizării sondelor litrometrice ATS

 • Înregistrarea exactă a consumului de combustibil
 • Evidența permanentă a nivelului (litri) de combustibil din rezervor
 • Detectarea și prevenirea pierderilor de combustibil prin compararea consumului real cu alimentările cu combustibil

Raportul “Nivel combustibil” prezintă evoluţia reală, exactă, a nivelului de combustibil din rezervor. Permite identificarea imediată a pierderilor de combustibil, oferind posibilitatea combaterii lor.

Sondele litrometrice ATS sunt fiabile şi rezistente la factorii externi (îngheţ, agenţi corozivi, rugină). Se poziţionează în interiorul rezervorului. Calibrarea dispozitivelor se face manual și individual pentru fiecare maşină.

Important! Senzorii de nivel de combustibil pot fi montaţi numai la vehicule cu rezervoare din metal, cu formă regulată (cub,

paralelipiped) de cel puțin 30 cm înălțime.

Monitorizarea consumului cu sonde litrometrice este personalizabilă: pentru camioanele cu două rezervoare se instalează

două sonde, câte una pentru fiecarerezervor, în cazul rezervoarelor foarte mari se instalează 2 sonde litrometrice pe același

rezervor pentru a elimina abaterile.

În cazul camioanelor care nu suportă instalarea de sonde litrometrice, există posibilitatea de a instala bușonul de rezervor cu senzor on-off.

Buşonul de rezervor ATS

Bușonul de rezervor ATS asigură o dublă protecţie: prin închiderea cu cheia și prin dotarea rezervorului cu un senzor ON-OFF

care trimite semnale de avertizare de fiecare dată când se dechide buson monitorizare combustibilcapacul rezervorului. Bușonul are o sită anti-furt care nu

permite introducerea de instalații artizanale pentru extragerea de combustibil din rezervor.

Avantajele utilizării buşonului de rezervor ATS

 • Identificarea situațiilor de utilizare nedorită a rezervorului: arată de câte ori s-a deschis capacul rezervorului, unde şi cât timp a stat deschis; datele pot fi ulterior comparate cu rapoartele de alimentare
 • Avertizarea managerilor de flote când se deschide capacul de la rezervor

Raportul “Senzor” oferă informații despre activitatea senzorului ON-OFF cu care este dotat bușonul.

Bușonul de rezervor ATS reprezintă o alternativă avantajoasă pentru vehiculele pe care nu se poate instala sonda litrometrică. Poate fi utilizat la toate tipurile de vehicule mari (camioane, TIR-uri, utilaje), precum şi la vehicule cu rezervoare de formă neregulată sau din plastic.

Adaptor CAN ATS (CAN Reader)

CAN Reader ATS este o soluţie dezvoltată pentru a obţine informaţii din computerul de bord al vehiculelor monitorizate (autovehicule, dubiţe sau camioane). Soluția este recomandată pentru monitorizarea precisă a flotei auto şi a consumului de combustibil, fiind potrivită și pentru vehiculele care au rezervoare de formă neregulată.

CAN Reader ATS utilizează un dispozitiv special dedicat preluării informaţiilor de pe interfaţa CAN a vehiculelor şi transmiterii lor către sistemul de monitorizare TrackGPS (dispozitive FM, GPS, GPRS, computer). Se folosește doar împreună cu echipamentul de monitorizare şi se instalează sub bordul vehiculului, legat la interfaţa CAN.

Este compatibil cu majoritatea vehiculelorde pe şoselele Europei.

CAN Reader ATS oferă informaţii despre:dispozitiv citire computer de bord masini

 • distanţa parcursă (kilometraj)
 • consumul total de combustibil
 • nivelul de combustibil
 • viteza motorului (turaţia)
 • viteza vehiculului
 • poziţia de accelerare

Avantajele utilizării CAN Reader ATS:

 • Asigură rapoarte complexe privind activitatea flotei auto, generate pe baza informațiilor exacte preluate de pe interfaţa CAN a vehicululelor.
 • Monitorizează cu precizie consumul de combustibil pentru întregul parc auto, preluând de pe interfața CAN a fiecărui vehicul datele privind cantitatea de combustibil arsă de motor.
 • Permite reducerea consumului de combustibil și, implicit, costurile cu carburantul, prin reevaluarea consumului normat în funcție de consumul mediu efectiv al fiecărui vehicul, pe baza rapoartelor complexe despre consumul de combustibil.
 • Nu modifică nicio componentă fizică a vehiculelor, este o soluție neinvazivă de monitorizare.