Întrebări frecvente

Cum stiu care este cea mai potrivita solutie de monitorizare flota GPS pentru masina mea?
AROBS ofera solutii specializate de monitorizare flota si localizare auto prin GPS pentru fiecare domeniu de activitate. Alegerea uneia dintre ele se face in functie de necesitatile clientului si de specificul activitatii acestuia. Pentru detalii va rugam sa sunati la tel.: 0264 406 700 sau sa trimiteti un mail la: sales@arobs.ro si veti fi consiliati de catre reprezentantii de vanzari AROBS.
Cat de detaliata este harta solutiei de monitorizare flota auto TrackGPS Business?
Solutia TrackGPS are cea mai detaliata harta a Romaniei cu peste 1300 localitati la nivel de strada si peste 78000 de puncte de interes: benzinarii, hoteluri, restaurante, parking-uri, banci, monumente, spitale, etc. Harta permite exportarea coordonatelor fiecarei locatii in Google Earth pentru vizualizarea propriu-zisa a locatiei (cladire, strada, parcare, etc.)
Care dintre solutiile de localizare GPS si monitorizare flota auto prin GPS - GPRS ar fi cea mai potrivita pentru localizare GPS a masinii in caz de furt?
Toate solutiile TrackGPS asigura localizarea masinii in caz de furt. In cazul in care se doreste monitorizare pentru masina personala, pachetul TrackGPS Prepay este solutia potrivita de localizare GPS in caz de furt. Daca doriti monitorizare pentru mai multe masini si aveti nevoie de optiuni suplimentare puneti alege una din celelalte solutii oferite de AROBS.
Unde se monteaza dispozitivul hardware de monitorizare flota in masina?
Dispozitivul de monitorizare flota GPS impreuna cu antenele GPS si GSM se monteaza in bordul masinii care se doreste a fi monitorizata.
Se poate muta dispozitivul hardware de monitorizare flota GPS montat in bordul masinii de la o masina la alta?
DA, dar atentie acest lucru trebuie facut de o persoana specializata sau un service auto autorizat si trebuie anuntat acest lucru la departamentul de support TrackGPS pentru actualizarea datelor in aplicatie.
Ce perioada de garantie se ofera pentru dispozitivele hardware de monitorizare flota auto prin GPS?
Pentru dispozitivele hardware de monitorizare flota auto prin GPS se asigura o garantie de 24 luni de la data achizitionarii.
Sunteti o companie care activeaza in domeniul inchirierilor de macarale sau alte utilaje si doriti sa cunoasteti exact orele de functionare a utilajelor si timpii de pontare a angajatilor?
Folosind Raportul Pontaj din cadrul meniului Rapoarte al solutiei TrackGPS Business de monitorizare si localizare flota auto prin GPS – GPRS veti afla informatii legate de perioadele de functionare (perioadele in care utilajul a avut motorul pornit, aflandu-se in miscare sau in stationare) intr-un interval de timp ales. Raportul va ofera pentru fiecare zi din intervalul ales, ora la care a fost pornit motorul pentru prima oara in ziua respectiva, ora ultimei opriri a motorului pentru ziua respectiva, timpul scurs intre cele 2 evenimente, si timpul total in care masina a avut motorul pornit.
Firma dvs. are in dotare o flota auto alcatuita din masini dotate cu camera frigorifica si doriti sa cunoasteti exact temperatura pe tot traseul de la iesirea din unitate si pana la beneficiar deoarece produsele trebuie transportate la o anumita temperatura constanta sau in anumite limite de temperatura?
Puteti folosi raportul Senzor Temperatura din cadrul solutiei TrackGPS Business care va afisa graficul temperaturii senzorului intr-un interval de timp ales. Raportul poate fi exportat in format excel sau pdf.
Sunteti responsabil de flota auto in cadrul unei companii producatoare sau distribuitoare de materiale de constructii, tamplarie termoizolanta sau geamuri termopane si doriti ca produsele dvs sa fie livrate la timp si traseele soferilor sa fie cat mai bine optimizate?
Puteti sa va folositi de unul din rapoartele Proximitate Adresa sau Proximitate Hot Spot din cadrul modulului Proximitate al aplicatiei TrackGPS Business. Raportul Proximitate Adresa va ofera posibilitatea de a identifica cea mai apropiata masina fata de o adresa selectata, iar raportul Proximitate Hot Spot va ajuta in a identifica cea mai apropiata masina fata de un anumit client (hot spot).
Compania dvs. se ocupa cu inchirieri de autovehicule de diferite marci catre clienti pe termen scurt sau mediu si doriti sa va stiti in siguranta autovehiculele impotriva furtului, sa fiti alertat in momentul in care masina iese dintr-un anumit perimetru sau trece frontiera nationala?
Cu ajutorul TrackGPS Business veti primi imediat o notificare prin SMS in momentul in care una din masinile dvs va parasi teritoriul Romaniei sau va iesi dintr-o anumita zona presetata.
Optimizarea traseelor agentilor, cunoasterea exacta a vizitelor pe care acestia le fac anumitor clienti cu potential este foarte importanta pentru compania dvs producatoare sau distribuitoare de carne si preparate din carne?
Solutia TrackGPS Business are un raport special creat in acest sens – raportul Top Hot Spot – care genereaza, pentru un interval de timp ales, un top al punctelor de interes in care masinile dvs. au stationat mai mult de 5 minute.
Aveti responsabilitatea de a coordona flota auto a companiei dvs care se ocupa cu transportul intern si international de marfuri sau persoane si doriti sa stiti in orice moment unde sunt masinile pe traseu si care este consumul de carburant pentru fiecare in parte?
Prin implementarea sistemului TrackGPS Business de la AROBS veti beneficia atat de localizarea stricta in timp real a tuturor masinilor din dotare, cat si de o serie de rapoarte referitoare la consumul real, alimentarile si furturile de carburant. Raportul Nivel Rezervor afiseaza graficul nivelului de combustibil, raportul Alimentare afiseaza evenimentele de tipul alimentare/furt si cantitatea de combustibil adaugata/scoasa din rezervor, iar raportul Parametri motor afiseaza graficul turatiei si temperaturii motorului unei masini intr-un interval de timp ales.
Soferul poate sa observe dispozitivul de monitorizare flota auto si sa afle ca masina este monitorizata GPS?
Dispozitivul de monitorizare flota auto prin GPS se poate monta fie la vedere, fie ascuns in bordul masinii astfel incat sa nu poata fi observat de sofer.
Cat timp sunt stocate datele despre monitorizare flota pe server?
Depinde de solutia folosita: 3 luni pentru TrackGPS Basic, 6 luni pentru varianta Business si 1 an pentru varianta Business Plus.
Hartile folosite de sistemul de monitorizare flota si localizare GPS a parcului auto este la nivel de strada si numar?
Harta sistemelor de monitorizare flota auto este detaliata la nivel de strada.
Ce se intampla in momentul in care nu exista semnal GSM?
Cand nu exista semnal GSM se memoreaza adresele iar in momentul in care se intra in zona cu semnal GSM se transmit toate astfel incat traseul va fi afisat continuu.
Rapoartele oferite de solutia de monitorizare flota si localizare auto arata consumul real?
Dispozitivele care se conecteaza prin CAN-BUS la computerul de bord, arata consumul real. Dintre acestea, cea mai performantă soluție o reprezintă cea cu sonda litrometrica.
Se poate detecta furtul de carburant din rezervorul masinii?
DA. Tot ce trebuie să faceți este să instalati solutia TrackGPS Business Plus cu dispozitiv FMS – Can Bus care se conecteaza si preia informatiile direct de la computerul de bord
Se pot monitoriza si autovehiculele care circula in afara tarii?
DA, exista posibilitatea de a monitoriza si obtine rapoarte despre masinile care circula in afara granitelor tarii, difera doar tarifele roaming. Deasemenea, se pot seta alarme automate atunci cand o masina paraseste neautorizat teritoriul unei tari.
Solutia TrackGPS de monitorizare flota auto prin GPS poate fi inchiriata?
DA, solutia TrackGPS Business poate fi inchiriata, in costul abonamentului lunar se va regasi si costul echipamentelor de monitorizare pentru fiecare masina in parte.

Dacă nu ați gasit raspuns la întrebările dumneavoastra sau aveți orice altă nelămurire legată de soluția noastră, vă invităm să ne contactați. Vom fi încântați să vă oferim detalii suplimentare. Mulțumim!

CONTACTEAZA-NE