TrackGPS

Utilaje implicate în deszăpezire – Cum le întreținem?

Utilaje implicate în deszăpezire – Cum le întreținem?

16/12/2022

Dacă ești managerul unei flote de utilaje implicate în deszăpezire, știi foarte bine care sunt provocările care vin odată cu anotimpul rece. Una dintre principalele preocupări este creșterea duratei de viață a utilajelor, iar acest lucru poate fi ușor îndeplinit prin introducerea în rutină a câtorva acțiuni simple. Așadar, am pregătit pentru tine sfaturile potrivite cu ajutorul cărora poți preîntâmpina anumite defecțiuni sau evenimente neplăcute atunci când începi munca pe teren.

Oferă atenție sporită motorului

Sosirea iernii înseamnă scăderea drastică a temperaturii, iar acesta este unul dintre motivele pentru care motoarele utilajelor au nevoie de mai multă atenție decât de obicei. În mod specific, în timpul alimentării acestora trebuie evitată complet contaminarea cu apă sau alte substanțe. Odată afectată calitatea carburantului, motorul va fi primul care va resimți consecințele și curând, întreg utilajul.

De asemenea, filtrele de aer, combustibil și cele hidraulice au nevoie de verificări constante pentru ca utilajele să fie oricând gata de intervenție.

Frigul poate câștiga în fața bateriei

Tuturor ne este frică de înghețarea bateriei, însă ne putem doar imagina ce înseamnă acest lucru pentru acele utilaje implicate în deszăpezire. Oricât de tentantă ar fi încărcarea ei, sfatul nostru este să eviți această acțiune, deoarece riscul de explozie al bateriei crește exponențial.

Dacă totuși încărcarea este necesară și poate fi realizată în condiții de siguranță, un alt aspect important este folosirea corespunzătoare a cablurilor. În condiții de frig, este mult mai probabil să greșim. De aceea, trebuie să verificăm cu atenție amplasarea cablurilor în caz contrar, întreg sistemul electric poate fi distrus.

Pornirea unui utilaj care s-a defectat în timpul funcționării

De cele mai multe ori, într-o astfel de situație sunt implicate două sau mai multe persoane. De aceea, un factor ce trebuie luat în considerare este zgomotul ce urmează să fie creat. Persoanele din exterior nu vor mai putea comunica cu persoana din interior. Așadar, înainte de efectuarea oricărei operațiuni, trebuie discutate mai multe scenarii posibile referitoare la pornirea utilajului.

Lasă utilajul să se dezmorțească

Cine nu ar înțepeni după ore în șir de stat în frig? Ei bine, utilajele tale nu sunt o excepție. Iarna, toate cablurile din caroserie sunt sensibile din cauza temperaturilor scăzute, deci trebuie acordat suficient timp încălzirii motorului înainte de a porni la drum. Acesta este un bun obicei înainte de parcurgerea unui traseu și te poate ajuta să eviți probleme în viitor. Încălzirea cabinei este și ea importantă din motive evidente: pentru confortul conducătorilor utilajelor care se va reflecta în calitatea muncii.

Gesturi mici, beneficii uriașe

Nu lăsa temperaturile scăzute să te surprindă. Asigură-te din timp că utilajele sunt în stare bună de funcționare. Unele dintre lucrurile ce ar trebui verificate sunt încălzitoarele din compartimentul operatorului, precum și dispozitivele de dezghețare.

În cazul utilajelor care au cabina deschisă, opritoarele lor trebuie să fie protejate. În caz contrar, există riscul ca apa să pătrundă pe cabluri și să le înghețe. Cea mai predispusă acestui scenariu este chiar frâna de mână.

Sunt și câteva sfaturi pe care le poți oferi la rândul tău șoferilor, pentru o desfășurare cât mai bună a activității. Înainte ca un utilaj să fie pus în mișcare, trebuie verificate geamurile și parbrizul în cazul în care sunt aburite sau înghețate. Ele trebuie să asigure vizibilitatea pentru a putea evita din timp potențialele obstacole. În plus, viteza de circulație trebuie adaptată la condițiile de drum, pentru a menține controlul asupra utilajului.

La final dar nu în ultimul rând, un mediu de lucru sigur

În condiții de iarnă, pământul sau șoseaua pot fi de multe ori înghețate și acoperite cu zăpadă. De aceea, coborârea/urcarea din/în utilaj trebuie să fie efectuate cu mare atenție pentru a evita orice fel de vătămări.

De aceea, recomandăm întreținerea șantierului și curățarea lui, astfel încât să fie redus sau chiar eliminat orice pericol de accidentare. În plus, și utilizarea mănușilor la coborârea din utilaj sau la verificarea unor componente ale acestuia este încurajată, pentru a evita pericolele provocate de îngheț. Pentru un control sporit al flotei implicate in acțiunile de deszăpezire, solicitați acum un DEMO și vedeți beneficiile soluției TrackGPS!

Categorii

Contact

"*" câmp obligatoriu

This field is for validation purposes and should be left unchanged.