TrackGPS

Instrumentele pentru un management performant al flotei auto

Instrumentele pentru un management performant al flotei auto

24/07/2023

Succesul oricărei afaceri este în directă legătură cu alocarea eficientă a resurselor și un management performant al costurilor. Din acest punct de vedere, flota auto reprezintă un capitol important al cheltuielilor operaționale lunare. Cum putem gestiona cu succes flota auto din cadrul companiei? Prin mentenanța preventivă a autovehiculelor pentru creșterea duratei de viață a pieselor și echipamentelor, prin atribuirea de rute eficiente, acordarea unei atenții speciale utilizării corespunzătoare a vehiculelor, pentru minimizarea bugetelor sau investițiilor de mare amploare.  

Așadar, managementul flotelor auto este o adevărată provocare. În plus, pentru a lua deciziile corecte, ai nevoie de informații operaționale precise, în timp real. Din fericire, cu ajutorul aplicațiilor de management și telematică, întregul proces devine mult mai facil. Informațiile de care ai nevoie sunt aduse la un click distanță, iar utilizarea soluțiilor de acest gen devine o adevărată necesitate în contextul digitalizării.  

Astfel, ai mai mult timp să te concentrezi asupra strategiei și a punerii ei în practică. Nu mai trebuie să consumi cea mai prețioasă resursă – timpul, pentru colectarea datelor. Indiferent de mărimea flotei deținute, e nevoie de această mentalitate pentru a eficientiza operațiunile și pentru a performa. 

TrackGPS este soluția care îți oferă sprijin în managementul modern al flotei tale. Am identificat 4 dintre cei mai importanți indicatori pe care trebuie să îi ai în vedere în momentul în care decizi ca flota să devină un motor de creștere, mai mult decât un centru de cost. Aceștia sunt productivitate, optimizare, siguranță și conformitate. Aplicația TrackGPS a fost dezvoltată ca fiecare soluție oferită să te poată aduce mai aproape de performanță. De asemenea, soluțiile sunt dezvoltate în funcție de nevoile specifice flotei tale.  

Sporește productivitatea în activitate 

Poți avea parte de productivitate sporită  în cadrul flotei tale din momentul implementării soluției TrackGPS! Acesta este principalul beneficiu adus de soluția Monitorizare de Bază. În cadrul aplicației, dashboard-ul customizabil te ajută să poți observa în timp real dacă vehiculele din flotă sunt în mișcare, staționate sau oprite. Este de asemenea locul unde primești diferite alerte și notificări cu privire la semnalul GSM pierdut sau expirarea documentelor de tip ITP, RCA sau CASCO. Este inclus și un modul de rutare, prin care traseul este optimizat cu ușurință prin Google Routes și Google Places.  

Optimizează când motorul rulează 

Cel mai important aspect care este verificat continuu în cadrul unei flote auto este consumul de carburant. TrackGPS îți oferă o soluție în acest sens, prin care poți monitoriza variația nivelului de carburant. Astfel, poți determina care sunt cauzele consumului ridicat: pierderi nejustificate, abateri de la rute, accelerări bruște sau chiar sustragerea combustibilului. Soluția Consum Carburant funcționează cu ajutorul sondelor litrometrice montate în rezervorul autovehiculului. În cazul în care rezervoarele au o formă neregulată și nu pot suporta acest echipament, există alternativa soluției Citire Date din CAN. Aceasta utilizează un dispozitiv special, adaptorul CAN, care preia și transmite informațiile de pe interfața vehiculului. Astfel sunt transmise și date precise privind parametrii de funcționare a motorului. 

Siguranță, chiar și de la distanță 

Pe lângă performanțele pe care îți dorești să le atingi în cadrul flotei tale, trebuie să ai mereu în vedere siguranța șoferilor tăi. Pentru a urmări mai ușor și eficient activitatea lor, îți punem la dispoziție soluția Comportament Șofer. Cu ajutorul ei, poți să ai o privire de ansamblu asupra stilului de condus și astfel, poți să iei decizii informate pentru a reduce incidentele rutiere și pentru a implementa o cultură organizațională care să susțină siguranța și securitatea în trafic. Ai acces la rapoarte care îți prezintă viteza de deplasare, numărul depășirilor vitezei legale, numărul de accelerări și frânări bruște și viteza în curbe. 

Un pas superior în managementul siguranței și securității în trafic este reprezentat de soluția FleetCam, care îmbină maparea datelor telematice cu informațiile video. Prin intermediul camerelor video montate pe vehicul, beneficiezi de o privire de ansamblu asupra activității șoferilor. Poți urmări live sau, prin intermediul notificărilor, stilul de condus, respectarea normelor și reglementărilor și diferitele incidente care pot să apară. 

Activitate în conformitate 

În domeniul transporturilor există o serie de reglementări care trebuie respectate pentru a-ți putea desfășura activitatea. Te ajutăm să menții conformitatea flotei tale cu ajutorul soluției Tacho Reader, care beneficiază constant de îmbunătățiri, apărute în urma sugestiilor clienților noștri. Tahograful este un dispozitiv impus de lege, iar prin utilizarea soluției poți descărca date de la distanță, prin intermediul unei platforme web, sub formă de fișier .ddd și poți chiar seta descărcarea recurentă. În plus, informațiile precum timpii de condus și de pauză sunt afișate pe intervale, reducând semnificativ nevoia de calcul.  

 

Acestea sunt doar o parte din soluțiile TrackGPS, fiecare contribuind la eficientizarea și modernizarea managementului flotelor auto și venind în completarea unei experiențe de utilizare unice. Alături de aplicația web este dezvoltată și aplicația mobilă, care aduce la îndemână datele în timp real. Ne-am propus să oferim toate instrumentele necesare pentru atingerea performanțelor în managementul flotelor auto. Clienții noștri sunt cei care confirmă că am și reușit să ne atingem obiectivul. 

Categorii

Contact

"*" câmp obligatoriu

This field is for validation purposes and should be left unchanged.